lauantai 4. lokakuuta 2014

Bodytehtaalta päivää :)

Yksi rakkaimmista ystävistäni saa ensimmäisen lapsensa piakkoin. Pienessä kiireessä sain tehtyä pienelle kaksi bodya. Näihin on kyllä tulossa muutakin, mutta tässä kiireessä osa on vasta leikattuna ja osa vielä kankaana.  Kun oma esikoiseni syntyi vajaa 2v sitten en vielä ollut hurahtanut ompeluun. Pääsin siis oikeastaan ensimäistä kertaa ompelemaan näin pieniä bodyja. Kisu-kankaisen bodyn kaava on kisuliini (Ottobre), johon muokkasin kaula-aukkoon nepparilistan, jotta pieni pää olisi helpompi saada pujotettua sisälle. Aika suloinen tuosta tuli, tuo kangas on kuin tehty pieneen bodyyn!





Kangas: Majapuu (Kisulit)
Malli: Ottobre Kisuliini koossa 56


Toinen body on Ottobren warmly wrapped -kokeilu. Hmm…. en ihan heti ole tekemässä toista (vaikka toiseen bodyyn on kankaat jo leikattuna). Leikkasin ilman lehteä enkä ajatuksissani ajatellut, miten päin tuo body kääntyy ja siis kääntyy väärään suuntaan. Tämän bodyn nappien kanssa TAISTELIN ihan järjettömästi! Hermo meni muutamaan otteeseen ja pelkään, ettei nepparit tule pysymään kovin pitkään. 


Kangas: Käpyseltä (Pyyt pivossa)
Malli: Ottobre Warmly Wrapped koossa 50

Tässä vielä molemmat samassa kuvassa. Vaikka kaavan mukaan koot on 50 ja 56 niin melkoisen saman kokoisilta nuo ainakin minun silmään näyttävät.



Kolmas ja neljäs body on ommeltu ehkä yhdestä lempparikankaistani. Noshin kankaat on niin ihanan tuntuisia ja ovat ainakin meillä kestäneet menossa kivasti. Näistä bodeista toinen on menossa erään toisen ystäväni tulevalle vauvalle ja toinen jää tänne kotiin odottamaan meidän masuvauvan tuloa. Kaavana näissäkin Ottobren Kisuliini.






Kangas: Nosh (vaihdettu ompelualueeni toisen ompelijan kanssa)
Malli: Ottobre Kisuliini koossa 56 (raglan-neppilista lisätty)


Omalle tulevalle myös seuraava body. Päätin tehdä sekä selkeästi tyttövärisiä bodeja että poikavärisiä bodeja. Ne, jotka jää käyttämättä pääsevät joskus jonkun ystävän tai tutun vauvalle. Mallina taas kisuliini neppilistalla, näihin kokeilin myös kääntöhihoja. Kangas on Viljamin puodin kuokkavieraita.




Hihansuut vielä yllä lähikuvassa.

Kangas: Viljamin puoti (Kuokkavieraat)
Malli: Ottobre Kisuliini koossa 56 (taas tuo neppilista kaavan ulkopuolelta)

Seuraava meinasi jäädä ainaiseksi UFOksi :) Leikkelin kankaan joskus loppukeväästä. Sitten iski väsymys ja pahoinvointi ja body jäi ompelematta. Alkusyksystä kun voimat vähän tuli takaisin sain viimein tehtyä tuon loppuun, mutta enpä lyhythihaista bodya viitsi tytölle laittaa päälle, sen verran viileää jo on. Noh, JOS seuraava on tyttö niin jospa tämä menisi hänelle, jos ei niin pitää toivoa, että kelpaa jollekin pienelle tyllerölle joskus :) Kisuliini taas kaavan pohjana, mutta lisäsin siihen hameosan.


Kangas: Kangashamstereista
Malli: Ottobren Kisuliini pienellä twistillä :)



Resorit kaikissa (paitsi tummalla kantatussa valasbodyssa) bodeissa on Majapuulta, tykkään heidän resoreistaan ja avoimien ovien päivänä pääsee hyvin mallaamaan sopivan värisiä resoreita omiin kankaisiin. Tumma harmaa resori on Noshilta. Värilliset nepparit on Karnaluksista ja osassa haaroista on käytetty kangashamstereista ostettuja vähän stydimpiä pronssin värisiä neppareita.

Leikattuna odottaa "muutama" body. Kun vielä ehtisi istua koneen viereen ja suristella :) Paha olo ja väsymys aina välillä kiusaavat edelleen, joten älkäähän ihmetelkö jos seuraavaankin päivitykseen menee muutama aika ;)





4 kommenttia:

  1. Mahtava setti ihania bodeja. Ihanista kankaista olet ommellut. Tuo viimeinen on niin suloinen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Paljon on lisää leikattuna kun vaan saisi aikaiseksi :) Mutta olen samaa mieltä, ihan mielettömän ihania kankaita on tarjolla!!!

      Poista
  2. Hienoja bodeja olet ommellut! Vaikea valita edes valita omaa suosikkia :) Voimia pahan olon kestämiseen ja väsymyksen kanssa; kyllä ne kohta helpottavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Jaana! On se hassua miten erilaiset eri raskaudet voi olla. Ensimmäisen kanssa tähän aikaan olin ollut jo pari kk elämäni kunnossa ja tässä raskaudessa tuo huono olo jatkuu ja jatkuu. Ja mie paisun :D Ainoa tapa kun pitää paha olo loitolla on syödä. Ja minähän syön :D

      Poista