sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Ruskamekko maitoluukulla

Piti tehdä itselle joku vaate, jossa kehtaa poistua kotoa ja jossa voi hoitaa perheen pienimmän ruokahuollon. Halusin myös testata Ruska-mekon kaavaa, mutta koska tässä tissitystä on edessä vielä toivottavasti n vuosi niin en viitsinyt tehdä "varastoon" ruskaa, jolle ei vuoteen olisi käyttöä. Kaiken lisäksi ei tiedä, minkä kokoinen on vuoden kuluttua... Pikkupiltiltä saa nykyisin ihan valmiita kaavoja ruskaan, jossa on imetysluukku, mutta koska olin jo ostanut ihan tavallisen ruskan niin en viitsinyt sitä tilata, pihiys iski ;) Tässä siis ruskamekko muokattuna imetysversioksi. Tarjolla on hämäriä itselaukaisijalla otettuja kuvia...
Kangas on ostettu Marimekon ysmyistä, kiitos siitä Heidi!!

Kuvista näkee, että äiti on nyt vähän väsynyt :D

Sellainen pieni ajatuskämmi kävi väsyneenä ommellessa, että unohdin jättää helmaan aukon kuminauhalle. Tästä ei siis tullut pussihelmainen. Kaula-aukkoa suurensin myös vähän.11 kommenttia:

 1. Ihastuttava mekko ja ehkä kauniimpikin ilman helmapussia. Kangas sopii hyvin. Väsynyt? nEn minä vain huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä tälle kankaalle tosiaan sopii paremmin tuo helma näin. Joskus tulee siis tehtyä ihan hyviäkin mokia :)

   Poista
 2. Kaunis kangas. Sopii hyvin tuohon mekkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo oli sellainen 3m pakkaus Marimekolta. Ajattelin sitä vähän testikankaana mutta tulikin niin kiva että eiköhän tämä päälle eksy useamminkin :)

   Poista
 3. Ihana mekko ja istuu tosi hyvin. Ja tosiaan sopii hyvin ilman helmapussiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän jouduin säätämään istuvuuden kanssa. Aluksi oli luukku liian pitkä ja tuli siis liian matalalle ja näytin ihan tankilta. Näin on parempi. Tankkeri ehkä vieläkin mutta vähemmän tankki tankkeri :D

   Poista
 4. Kaunis on mekko ja hyvin istuva. Miten toteutit tuon imetysluukun. Laitotko allaolevaan kankaaseen framilonia/kumpparia, entä luukun päällikankaaseen? Jatkuuko se luukun alla oleva kangas lähes kainaloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alla olevan kankaan yläreunaan saumuroin framilonin oikealle puolelle melko napakasti ettei lörpsähdä. En kääntänyt sitä yläreunaa mitenkään vaan saumuroin vaan sen framilonin. Alla oleva kangas jatkuu lähes kainalosaumaan asti. Yläkankaan alareunassa on soiro samaa kangasta "resorina" ja olen sen vähän siihen venyttänyt jotta pysyy rintojen alla. Olen vähän koittanut kirjoittaa maitoluukun tekemistä pari postausta ainaisemmin kun tein pari imetyspaitaa :) Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

   Poista
  2. Kiitos! Itse käänsin vaan tuon päällikankaan ja laitoin sinnekin väliin framilonia, mutta on mun makuun vähän liian "lörpsö". Seuraavaan kokeilen sitten tuota samasta kankaasta "resori" -viritystä :)

   Poista