perjantai 6. marraskuuta 2015

Kuvaamisen vaikeudesta...

Voihan kuvat sentään! Itselaukaisijan kanssa heiluessa iskee aina välillä epätoivo :D Ensin etsii taustan/paikan, sitten rehaa sinne jotain, minkä päälle kameran saa aseteltua edes suunnilleen hyvälle korkeudelle. Sitten alat säätää valotusta ja rajausta. Samalla pelkäät, että kamera tippuu saavi/ämpäri/kirjavirityksen päältä ja samalla vielä koitat näyttää edes suunnilleen ihmiseltä. Sitten juokset edes takaisin ja toivot, että ehdit jossain kuvassa suoristaa mekon helman, olet kokonaan kuvassa jne... Kuulostaako tutulta? Välillä olis aivan ihanaa kun joku tuttu napsis kuvia ja kertois, miten ei näytä sen enempää virtahevolta kuin huolestuneelta apinalta... Toisaalta jos joku olisi siellä kameran takana niin ahdistaisiko se sitten? 

Tässä johdatus näihin kuviin, tarviiko sanoa enempää? Tunikan pohjana on taas Onion 2007, johon muokkailin Ruskan tapaisen helman, mutta tällä kertaa en tehnyt pussia kuminauhalla vaan resorilla. Pituus on nyt ihan nappi, siihen olen tyytyväinen. Kankaat on Noshin syksyn kankaita. Vaatekaappini huutaa yksivärisiä yläosia, mutta en jaksa ommella niitä, liian tylsää :D Tämä nyt kuitenkin menee mun asteikolla jo m-e-l-k-e-i-n yksivärisestä ;) 







Teki mieli irvistää...

Sisäkuvissa näkyvä "himmeli" on muuten itse tekemäni n vuosi sitten. Pillit Clas Ohlssonilta ja malli jostain himmelikirjasta. Hauskaa puuhaa!!! 

18 kommenttia:

  1. Kuvien otto on kyllä blogin haastavin osa! Ei se kuvaaja laatua takaa, ei meillä ainakaan :D Kiva tunika, juuri sopivasti yksivärinen ;) Himmelin teko houkuttaa kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaajasta olen huomannut vähän samaa... Välillä kun mun hovikuvaaja ottaa kuvia niin menen poikki nilkoista, pää puuttuu yms :D Olen tehnyt toisenkin pienen himmelin kun pillejä jäi. Todella koukuttavaa puuhaa!!!

      Poista
  2. Sun kuvat on hyviä ja erityispisteet siitä, että otat ne itse! Uskon, että on hommaa ja tuskastuttaa! Tykkään tunikasta, kaunis ja kyllä toi yksivärisestä menee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Tykkään kovasti tuosta 2007:sta. Tämä on aika samanlainen kuin edellinen Doris, mutta väliäkös sillä :D

      Poista
  3. Hieno tunika ja kuvat myös!! Kyllähän se kuvien otto on haasteellista. Alkuun yritin itse ottaa jalustan kanssa mutta ei siitä oikein tullut mitää..ees taas ramppaamista ja hermoilua, kunnes mies ehdotti että hän voisi vaikka kuvailla asujani. Jotenkin siinä tunnen oloni paljon rennommaksi ja kameran edessä olo luontevampaa, kun joku ohjaa mikä asento hyvä ja missä kuvassa vaate tulee kauniisti esille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onhan se sallista ramppaamista ja toheltamista. Mut toisaalta mun mies (niin ihana ja taitava kun monissa muissa asioissa onkin) on aika mahdoton kuvaaja. Ei ole mikään ihme jos jää pää, nilkat, käsi tai mikä vaan puuttumaan. Joten silloinkin pitäis ravata eeds taas ja varmistaa "laatua" :D Jalusta olis aika helmi niin ei tarvis rehata kaikenmaailman ämpäreitä mukanaan :D

      Poista
  4. Hyvännäköinen tunika! Joo niin tuttua tuo kuvaaminen. Ostin noin vuosi sitten jalustan ja se hieman on hommaa helpottanut, mulla oli kanssa ennen melkoisia viritelmiä ;). Nää on hyviä ja iloisia kuvia! Ja tosi kaunis tuo himmeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista :) Ehkä pitää munkin harkita tuota jalustaa... Himmelistä pitäis ottaa parempi kuva, tuo ei oikeen näytä koko totuutta...

      Poista
  5. Kaunis tunika! Mä tykkään sun kuvista, ei uskosi että otat ne itse :) En voisi kuvitellakaan itse ottavani, onneksi minua on onni suosinut kuvaajalla. Ensimmäisen kerran kun asiaa kysyin, en olisi koskaan uskonut kuinka tosissaan hän asiasta innostuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Jokaista onnistunutta kuvaa kohti tulee ehkä n 5-10 sutta :D

      Poista
  6. Itse myös otan kuvani ajastimella useimmiten, ja oon miettinyt miksei kamerassa ole sellaista ominaisuutta että voisi asettaa ottamaan ajastimella useamman kuvan peräkkäin. Ei tarvitsisi koko ajan ravata ees taas. Jalusta helpottaa kyllä paljonkin, voi ottaa vapaammin eri paikoissa. Varmaankin sellainen kauko-ohjain olisi myös huippu. Tosi kauniin mekon olet tehnyt, ja hyvin kuvannut sen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauko-ohjain tai sarjatulella toimiva itselaukaisin + jalustin olis varmaan se juttu :) Kiitos Paulina!!!

      Poista
  7. Både bilderna, modellerna och texterna i hela den här bloggen är superfina! Härligt att nu och då kolla in vad du åstadkommit, trots att jag själv inte alls kan sy någonting :) Hälsa de andra modellerna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Cati! De små modellerna har orsakat en hel del sömnbrist på sistone... Och den här större modellen trivs inte alls framför kameran. Men kläderna ser så tråkiga ut om de ligger på golvet när de fotas. Det gäller m.a.o. att fortsätta tugga grus, hjälps ej :D

      Poista
  8. Kaunis ja istuva mekko :) Tuo Kide on aivan ihanaa materiaalia! Kivoja olet muutenkin ommellut viimeaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! Mulla menee vähän kausittain nämä ommeltavat. Aikaa ei olis koskaan, mutta sitten aina välillä ehtii jopa ottamaan kuvia ja kirjoittamaan blogia... Välillä on monena päivänä putkeen siihen mahdollisuus, välillä menee monta viikkoa välissä :)

      Poista
  9. Hyviä kuvia sulla on! Nämä ja aiemminkin otetut! Älä turhaan nyt häpeile. Ihana mekko ja tuo istuvuus on niin nappi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä kuvista sitten lopulta usein ihan ok tulee, mutta se ees taas juokseminen ja otettujen kuvien määrä/1 onnistunut kuva on aika älytön. Toisaalta mikään ei sano, että kuvia tarvis ottaa yhtään sen vähempää vaikka joku olisi siellä kameran toisella puolella :D

      Poista