sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Jokaiselle jotakin

Jumittaa... nimittäin blogin kirjoitus. Ajatukset on vielä vähän harhailevat eikä kovin järkevää tekstiä meinaa syntyä. Blogijumia helpottamaan päätin tehdä tällaisen vähän megapostauksen sen suuremmitta selityksittä. Jos joku asia mietityttää niin saa toki kysyä! Täältä pesee ja klinkoaa :D



Mekkotehtaan Vilma Pehemiän Babushka rosesista. Kaula-aukko huoliteltu framilonilla. Ihana malli, ihana kangas. Tykkään isosti <3

Sitten olisi luvassa bodykimara. Osa on omille muruilleni, osa sukulaisten tai ystävien muruille. Jos jäät miettimään jotain kaavaa tai kangasta ja olen merkinnyt huonosti niin kysele ihmeessä :)


Ottobren kisuliini, kangas Kankaamosta.


Sausage dog Ottobrelta, vasemman kangas kaapissa tarkasti varjeltu Käpysen? Kesämies kekkonen. Oikealla Noshia.




 Kisuliini Noshin kaapin aarteesta :) Ehti vielä justiins päälle ennenkuin jäi pieneksi :/


Kisuliini, kankaana Majapuun Nestori ja norppa.


Kaksi kisuliinia lyhyillä hihoilla. Kankaat Kankaamosta. Näitä tein kaksi samalaista settiä... 



Ihanalle pienelle murulaiselle Ottobren Little elephant (muistaakseni) Kangas on Pehemiältä. On muuten ihana malli <3 Olen tehnyt omille muruilleni parikin tällä mallilla ja taas kerran ihmettelin, miksen ole tehnyt enempää!



Omalle isolle pienelle tytölle hihaton tunika Noshin huolella hillotusta :) Kaava on vapaalla kädellä piirretty ja niinkuin kuvasta näkee niin kädentie on turhan ahdas. Mutta kelpasi päälle (tosin vain hetkeksi)



Tämän parempia kuvia ei irronnut... Pikkuneiti hyppi ja pomppi ja juoksi ja hihkui. Edes lahjukseksi annettu omenanpala ei menoa paljon hidastanut. Tunika on kuitenkin Ottobren Autumn forestin pohjalta pidennetty, levennetty ja hihat pätkästy. Kangas Selialta.



Halusin kokeilla lasten Mekkotehtaan Orelmaa. Helmassa ja hihansuissa on rullapäärme. Kangasta koitin myydä moneen kertaan. Olen sen ostanut joskus n 2v sitten fb kangashamstereista ja kuvio olikin paljon pienempää kuin kuvittelin. ONNEKSI kukaan ei sitä halunnut, sillä tykkään kuosista kovasti.




Ihastuin näihin ja halusin kokeilla nettikaavaa itsekin. Ilmainen nettikaava löytyy täältä. Ei erityisen isoa kokoa. Esikoiseni on 2,5-v enkä ole kaavaa pienentänyt vaikka se on 4-v tarkoitettu. Saumanvarat jätin kuitenkin pois. Hihansuissa tässäkin on rullapäärma (joo, innostuin vähän :D )







Toinen Orelma. Kangas Pehemiältä.

Vieläkö te jaksatte? Loppusuoralla ollaan jo ;)




Hiuspanta pienimmäiselle <3


Ristiäismekko Eurokankaan kankaista. Malli oli jostain vanhasta Ottobresta, muistaakseni samasta kuin Kisuliini. Aika paljon muokkailin kyllä, mutta se oli hyvä pohja..






Jospa nyt olis edes osa ommelluista blogattuna. Ihan kaikilla en viitsi teitä kiusata. Viimeaikoina on valmistunut n 20 housut, mutta kuka niitä jaksaa katsoa?!? :D

Jospa tämä tästä lähtis uuteen nousuun :) 

Loppuun vielä linkki kangaskauppoihin



Josko tällä olis blogijumi purettu?






13 kommenttia:

  1. Hyvä, että sait blogijumia auki. Sun päivityksiä on kaivattu :) Ihania vaatteita joka ikinen! Ja supersuloiset lapset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana <3 Onneksi blogijumi ei tarkoita sitä etteikö lapsille tulis uusia vaatteita. Ehkä se on sitä, että pienten lasten äitinä sen ylimääräisen ajan käyttää ompeluun ja bloggaukseen ei sit jääkään enää aikaa... Noh, toivottavasti tämä lähtrr tästä taas käyntiin. On niin hauska itsekin katsella myöhemmin, mitä on tullut tehtyä :)

      Poista
  2. Monta iiihanaa vaatetta! Teidän vauva on ihan supersuloinen ❤️ Rullapäärmeeseen pitäisi itsekin tutustua, se olisi kiva tytän vaatteissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina <3 Enpä ollut itsekään ennen noita tehnyt mitään rullapäärmejuttuja, en yhtä ainoatakaan. Ja koska saumurini on aika vanha niin sillä ei rullista saa tehtyä. Eli oon tehnyt ompelukoneella. Kivan näköinen lopputulos, mutta aika kauan menee aikaa kun siksakkaa tihuaan ja paljon :)

      Poista
  3. Olipa kiva kimara! Rullapäärme on kyllä mainio. Mulle se on sellainen "sievä oikotie" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pingale <3 Rullapäärmettä aion kyllä käyttää uudestaankin, tämä oli tosiaan ensikosketus siihen :)

      Poista
  4. Olet ahkeroinut ihan urakalla, kauniita kaikki! Tuo tunikasi on lempparini, kankaaseen ihastuin heti kun se ilmestyi kauppaan. Sain kuitenkin hillittyä itseni, etten laittanut tilaukseen, kun kaappi pursuaa entisistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkään noista ruusuista ihan älyttömästi ja tuo vaalea pohja sai mut sitten lankeamaan vaikka kaappi pursuilee täälläkin ;)

      Poista
  5. Äh, olin ihan varma että oon kommentoinut. Lentänyt sitten bittiavaruuteen. Tästä postauksesta tuohon Vilmaan ihastuinkin. Ihania vaatteita, varsinkin tuo pikkuisen oitsimekko on i-ha-na! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kätsä <3 Tuo Vilma on niin ihana malli! Ihanaa kun on kesä ja saa pitää kesämekkoja :)

      Poista
  6. Voi jes, sulla on myös Vilma tehtynä!! Se on seuraavana listalla. Teitkö samaa kokoa mekoista mitä normaalisti käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin piirtää isoimman koon ja sit Tein sen ilman saumanvaroja ja pienentelin pariin otteeseen. Ei siis hajuakaan oikeasta koosta. Luulisin kuitenkin et vastaa aika hyvin tavallisia kokoja. Oon ottanut selästä n 1cm selän pituudesta pois että olen saanut istumaan paremmin selästä.

      Poista
  7. Ihania lastenvaatteita olet ommellut! Samoin kuin tuo Vilma! Itselläni on myös samainen kirja, ja muutamaa mallia olen kokeillut, mutta aina on jotakin korjattavaa ollut. Mut en vielä luovuta, seuraava ompelus on jo suunnitteilla ... ja muutama keskeneräinen odottaa viimeistelyä.
    Ja ihanaa kun muillakin kaapit pursuaa kankaita ... ja itselläni lisäksi lankojakin aikamoiset varastot.

    VastaaPoista