torstai 2. heinäkuuta 2015

Mekkotehtailu jatkuu

Ostin Mekkotehdas aikuisille -kirjan oikeastaan Hilman takia. Olen jo pitkään etsinyt tämän mallista kaavaa ja onhan tämä i-h-a-n-a kaava! Edellisen postauksen Vilma on myös ihana, mutta Hilma toimii aika loistavasti myös imettäessä... Kovin paljon ei tosin jää arvailujen varaan.

Kaava siis on Mekkotehdas aikuisille-kirjasta (valitsin liian ison koon ja olen muokkaillut yläosaa jonkin verran) Ja yläosa (ei hihat) on vuoritettu koska tuo kangas on niin lirua, ettei varmasti olisi pysynyt kuosissaan ja ihan kaikki olisi näkynyt läpi. Kangas viskoositrikoota ja ostettu Turun Jättirätistä (hinta taisi olla ihan 7e/m). Ihan täydellinen kesäkangas. Laskeutuu kauniisti ja on unelmanpehmeää. 
Näitä tulee ihan varmasti lisää eri pituisina ja vähän eri materiaaleista. 

Tunnistatko muuten paikan? Kuvat mekosta piti ottaa ihan eri paikasta samalla paikkakunnalla MUTTA (murrrrr) kaula-aukon vaakakuminauha napsahti. Tiedossa on siis vähän purkamista. Tilalle laitan kunnollisen kuminauhan enkä leveämmästä kumpparista leikkuujämäksi jäänyttä soiroa. En siis viitsinyt ottaa kuvia enää kun yläosa löpsötti. Voihan harrrrmitus. 

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko ja kangas! Niin kesäinen myös. Menee kyllä kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) tuo on aivan ihana päällä. Kainaloon pussittavasta kankaasta oli joku jollain palstalla valitellut mutta ainakaan tuosta kankaasta ei jäänyt sellaista..

   Poista
 2. Ihanan kesäinen kangas! Mekko sopii sinulle loistavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tästä tuli kyllä saman tien lempparimekko tälle kesälle :)

   Poista
 3. Kaunis mekko ja ihanan kesäisiä kuvia! Sileät kalliot ovat ihaninta maisemaa. Yksi viikko vielä pitää sinnitellä ennen kesälomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Kalliot on mulle kovin rakkaita. Lapsiiden kaikki kesät on vietetty mökillä, joka on kalliolla. Tsemppiä töihin!!!

   Poista
 4. Ihana mekko tosiaan:) ja todella kauniit maisemat! Kyllä kiinnostaisi kovasti tuo Mekkotehdas kirja, kunhan saa entiset rojektit pois alta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on päässyt mopo vähän käsistä, tänään valmistui kaksi mekkotehdasmekkoa lisää... Siellä tosin on vaan kaksi mun kropalle jotenkin sopivaa mallia. Mut ne on sitäkin ihanampia :)

   Poista
 5. Ei ollut hukkaostos tuo Mekkotehdas niin kauniisti mekko sinulle istuu. Kauniit kuvat ja mekon kangas on täydellisen kesäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tein tänään juuri samalla mallilla ihan tavallisesta trikoosta ja on se aika paljon jäykempi. Eli tähän malliin tuollainen laskeutuva viskoositrikoo sopii kyllä kuin nenä päähän :)

   Poista
 6. Ihanaa! Kirja on 6 viikon kesälainassa hyllyssä ja ohut puuvillakangas ostettu tähän samaiseen mekkoon. Ihan syötävän hyvältä näyttää ainakin kirjassa! Tosi kiva lukea ja nähdä muiden kokemuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla odottaa tuolla myös vanha pussilakana josta ajattelin tehdä kokeeksi :) vähän turhan paljon tuo tosin korostaa noita maitotonkkia mut eipä auta :)

   Poista
 7. Onpa ihana! Pitääköhän se hankkia omiinkin käsiin tuo kirja, kun sitä kaikki niin kehuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihana :) mutta aika paljon siellä on malleja jotka ei tämän kokoiselle ja malliselle sovi. Jos olisin ollut fiksu niin olisin piirtänyt itselleni nämä kaksi käyttämääni kaavaa enkä ostanut koko kirjaa. Toisaalta sitä on ihana selailla ja katsoa vaan kuvia!

   Poista