tiistai 12. tammikuuta 2010

Pinaattitunika Norosta

Se on valmis :) Joululoman projektista sain eilen langanpätkät vihdoin pääteltyä ja työn kostutettua ja sitämyöten myös päälle. Lopputuloksen olen kovasti paljon tyytyväinen, voisin tehdä toisenkin, Noroon jää himo :)


Mallia on välillä kutsuttu pinaattitunikaksi, mutta ohjeen olen ottanut Suuri Käsityö-lehdestä viime vuoden maaliskuulta. Lanka taitaa olla pikkuisen eri kuin ohjeessa, mutta silmukkamääriin en varsinaisesti muutoksia tehnyt. Mallia muutin sen verran, että helman levennyksessä tein lisäyksiä joka 4. kerros kun ohjeessa oli joka 3. kerros. Tunika neulottiin ylhäältä alas pyörönä, joten missään ei ole saumoja. Alkuperäisessä ohjeessa tuo on mekko ja jonkin verran pidempi, mutta housujen kanssa hyvän pitunen näin. Kaula-aukkoa muutin pikkuisen viimeistelyvaiheessa, halusin, että töissä voi rauhassa kumarrella opiskelijoiden pöytien ääreen ilman, että vilahtelee kaula-aukosta mitään. Aika paljon arkisemman näköinen näin, mutta toisaalta tulee minulla varmasti ihan arkiseksi työasuksi. Keväämmällä vois tehdä jostain kirkkaammista väreistä toisen... Ehkä :)

Malli: SK 03/09
Lanka: Noro silk garden sock yarn (300g)
Puikot: 4mm pyöröt (80cm)

7 kommenttia:

 1. Kaunis tunika ja hyvän värinen!

  VastaaPoista
 2. Kiva tunika, lanka siihen oikein nättiä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tunika, langassa on nätit värit. Minulla on Noro vielä kokeilematta...siihen taitaa jäädä koukkuun :).

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Kiva että oot saanut muokattua omanlaisen! =) Tosi nätit väritkin. Hienoa! =)

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköinen tunika. Ihanaa on Noro.

  VastaaPoista
 6. Kaunis tunika. Mulla on oottanu tekolistalla tää jo pitkään ja oottaa edelleen. Kyllä se on tehtävä, koska jokainen tunika jonka oon nähny, on ollu toinen toistaan upeampi.

  VastaaPoista
 7. Siis aivan ihana, en osaa muuta sanoa :)

  VastaaPoista