torstai 14. tammikuuta 2016

MyynnissäOsa seuraajistani on ehkä huomannut, että yläpalkkiin on tullut uusi tunniste, Myynnissä. Aina välillä, tasaisin väliajoin joku kysyy, myynkö ompelemiani vaatteita. Tähän asti olen aina vastannut, etten myy. Ajatus on kuitenkin jäänyt mieleen ja sain vihdoin aikaiseksi hakea patentti- ja rekisterihallitukselta suojaa Fagerwearille tavaramerkkinä. Hakemuksesta ei toki vielä pitkään aikaan tule vastausta, mutta kerron kun tulee :)

Yksi syy siihen, että alunperin aloin tehdä vaatteita lapsilleni oli se, että se on niiiiiin hauskaa :) Sama fiilis on onneksi säilynyt useamman vuoden ja aina välillä tekee mieli tehdä vaatteita enemmän kuin omiin kaappeihin mahtuu. Tästä syystä tulen jatkossa tekemään aina välillä muutamia vaatteita myyntiin. Jotta hommasta ei tulisi itselleni rasitetta vaan ompelu pysyisi edelleen enemmän hauskuuden puolella ole päättänyt olla ottamatta vastaan tilaustöitä (yrittää voi silti ;) ) ja teen vaatteita enemmänkin silloin kun ehdin ja laitan myyntiin sitä mukaa kun valmistuu.

Toinen syy vaatteiden tekoon on se, että itseäni vähän ahdistaa se, että joku toinen lapsi tekee omien lasteni vaatteet. Toki ostan välillä valmisvaatteitakin ja esimerkiksi ulkovaatteet ja kengät tulevat pääasiassa kaupasta, mutta ostamalla Fagerwear-vaatteen voit olla 100% varma siitä, että tekijänä ei ole lapsi eikä työhönsä pakotettu aikuinen. Vaatteiden takia lapset saattavat joutua joskus odottamaan välipalaansa 5min pidempään, koska äiti ompelee vain tämän sauman ;) Niin ja Fagerwearin mallit ovat töissä ruoka- ja pusupalkalla <3


Tässä yleistä tietoa vaatteista:
- Myyn etupäässä kotimaisten kangasvalmistajien kankaista tehtyjä vaatteita. Kuosien käyttöön olen kysynyt lupaa.
- Mallit ovat joko omiani tai ostamiani. Olen tietoinen siitä, ettei millä tahansa kaavalla saa tehdä vaatteita myyntiin. Siksi käytän sellaisia kaavoja, joita saan käyttää.
- Käyttämäni kankaat on aina esipestyjä. Esipesen kankaat aina 60 asteessa, jotta näen, että kangas kestää pesua, jotta mahdolliset kemikaalit poistuisivat mahdollisimman hyvin ja jotta kankaiden värit kiinnittyisivät. Pesuaineena käytän allergia- ja astmaliiton hyväksymiä pesuaineita, aina hajusteettomia.
- Teen vaatteet kotikoneilla, en silti usko, että huomaat suurta eroa teollisuuskoneiden jälkeen. Käytössäni on saumuri, peitetikkikone ja ompelukone.
- Vaatteesta saat luonnollisesti mukaasi kuitin. en ole ALV-velvollinen, mutta ilmoitan myydyistä tuotteista saamani tulot verottajalle.
- Meillä asuu lasten lisäksi myös kaksi nelijalkaista perhenjäsentä ja vaikka koirat eivät kankaisiin pääsekään tassuiksi niin koirista lähtenyttä pölyä ja karvaa varmasti kulkeutuu myös kankaisiin. Otathan huomioon, jos ostamasi vaatteet tulevat allergiaperheeseen.

Ensimmäisenä myyntiin on tulossa yksittäiskappaleita kuvissa näkyvää kirjekuoripääntiellistä bodya... Kunhan tyttöjen synttärit vaan ensin on leivottu ja juhlittu!

12 kommenttia:

 1. Onnea uudelle yrittäjälle! Taatusti tulevat menemään kaupaksi ja tuo vaatemerkkisi on yksi niitä hienoimpia, mitä tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanne-Maija <3 Täällä tuli vähän roska silmään sanoistasi! Ihan yksittäiskappaleilla ainakin aloitan, päivätyö menee tietysti edelle, mutta onhan mulle pitkät kesälomat, jolloin ommella ;)

   Poista
 2. Fagerwear on tosiaan mahtava nimi! Ja vaatteet kauniita <3 Varaudu vaan ompelemaan tukka putkella, näille on kysyntää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3 En mie ala ompelemaan tukka putkella, teen just niin paljon kun on hauskaa ja nautin :) Se hyvä puoli on siinä, että harrastus paisuu omien tarpeiden yli :D

   Poista
 3. Tsemppiä yrittäjälle! Ihania vaatteita teet ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina <3 Pääpaino on edelleen ihan omissa ja lahjaksi tehdyissä vaatteissa, mutta välillä tekee mieli tehdä enemmän kuin omat kaapit vetää ;)

   Poista
 4. Onnea yrittämiseen! Teet kyllä kauniita vaatteita! <3 Se on ihan hyvä että tekee sen verran että hommat pysyy mielekkäänä, kun löytyy päivätyö myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Ei tosiaan ole tarkoitus sekoittaa päivätyötä eikä tehdä niin paljon kuin mahdollista vaan tasan niin paljon, että edelleen nautin siitä. Tilauksia en ota samasta syystä, tulee paine tehdä tietyssä ajassa ja kiirettä ja painetta en tähän tarvi pienten lasten keskelle. Mutta samalla kun tekee omalle niin tekee yhden ylimääräisen :)

   Poista
 5. Onnea minunkin puolesta! Olen Jaanan ja Sanne-Maijan kanssa samaa mieltä, vaatemerkkisi nimi on loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo nimi oli kyllä aikamoisen hyvä keksintö. Jos pitäisi joku muu keksiä niin ei tulis yhtään mitään. Olen parin kaverin "nimeä" koittanut keksiä eikä mieleen ole tullut ainoatakaan toteuttamiskelpoista ideaa, ei niin yhtäkään. Ystäväni jopa kysyi multa miten ihmeessä ikinä olen voinut keksiä Fagerwearin kun ehdottelet nyt tuollaista kuraa :D

   Poista
 6. Mahtava juttu! Onnea uudelle yrittäjälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En mie yrittäjäksi uskalla kuitenkaan, harrastus vaan vähän paisuu ;)

   Poista