maanantai 16. joulukuuta 2013

MEGAkumpulaa

Arvonnassa voittaja sai päättää, halusiko Viljamin puodin megakumpulaa kankaana vai valmiina vaatekappaleena. Sain kunnian ommella pojalle vaatteen. Ommeltuani paidan oli kangasta vielä niin paljon jäljellä, että päätin tehdä tytöllekin oman vaatekappaleensa. 

Aika pelottavaa oli alkaa ommella toiselle ompelijalle, mutta nämä onnistuivat ihan kohtuullisen hyvin vaikka ratkojaa käytinkin vähän herkemmin kuin omiin vaatteisiini. Pojan paita on Ottobresta joku melko peruspaita, johon tein Tosimummon ohjeella valenappilistan, jotta sain pandat johonkin :)

Tytön Mail Express-mekko on varmaankin vielä vähän reilu, mutta toivottavasti menee sitten vaikka kesällä. Toivottavasti saaja kelpuuttaa nämä käyttöön :) 
Helman tikkaus

Näätä valepuvussa sopi väreiltään kuin nenä päähän!
12 kommenttia:

 1. Mä ainakin kelpuuttaisin. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan vähän jännää aina on tehdä toiselle, joka ymmärtää ompelusta ja näkee kaikki mokat :)

   Poista
 2. Mä en kestä! Näyttää jo kuvissa täydellisen ihanilta! Voisin kuvitella, että tuosta tulee pojan lempipaita, kun kaikki on kohdallaan: väri, printti ja yksityiskohdat. Mulla on ollut noita Panda-nappeja, ja lapset on tykänneet kovasti leikkiä niillä ihan sellaisenaan. Tyttösen mekko on suloistakin suloisempi. Ihana tuo koristeommel! Kyllä nyt tuli äidin joulu etuajassa;) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sopivat päälle myös, ettei vaan tule "moni kakku pältä kaunis" :) Sopi yllättävän kivasti tuo vaaleanpunainen yhteen sinisen kanssa, ehkä ihan pakko ommella omalle muruselle samanlainen :D

   Poista
  2. Kiitos vielä kerran, molemmat vaatekappaleet ovat aivan ihania, ja sopivat meidän lapsille paremmin kuin hyvin. Lapset itsekin tykkäsivät, tytölle tuli itku kun julmasti sovituksen jälkeen otin mekon pois päältä, kun ruvettiin syömään. Ja ompelujälki on niin tehdasmaisen siistiä ja tasaista, että mun räpellykset on siitä aika kaukana;) Onko sulla peittari? Käyppä kurkkaamassa Saumanvaran kuvakansioista lasten vaatesettien kohdalta. Yritin tägätä, mutta ei onnistunut.

   Poista
  3. Ihana kuulla Kirsi, että sopivat! Peittari mulla on toivottavasti huomisesta alkaen, tähän asti oon tehny saumurilla ja ompelukoneella. Koneeseen teippaan kantinkääntäjän kiinni :D Jostain syystä mua ei ole hyväksytty Saumanvaraan... Aikaa sitten oon pyynnon laittanut, mutta ehkä olen jotenkin hämärä tyyppi kun eivät laske mukaan... :(

   Poista
 3. Mä oon mähkännyt ja pähkännyt että mitä ihmettä teen omasta palasta mulle tulee vaan mieleen miehelle yöpaita. Tän sun postauksen myötä syntyykin omalle tytölle tunikaa, kiitoksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa jos sait mun tekemisestä inspiraation!!! Tätä nämä blogit parhaimmillaan on, ideoita, ettei kaikkien tarvi keksiä kaikkea ihan alusta. Yleensä minä vaan oon se, joka saa ideoita muiden tekemisistä. Mie elän tällä pitkään :)

   Poista
 4. Hienoja ovat! Tuo valenappilista on kyllä kätevä, kun sillä saa kivaa ilmettä vaatteeseen. Mulla on samaisia pandanappeja jemmassa, kun raskisi ne käyttää :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Outi! Mulla oli jostain syystä kerääntynyt noita pandanappeja toistakymmentä nappilaatikkoon. En kyllä myönnä niitä kaikkia tilanneeni :D Mutta ihania ne on!

  VastaaPoista
 6. Minäkään en kestä, on niin ihania ja mun murheenkryyni mail express näyttää upealta. Tuo kangas on kyllä tosi hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eitsu! Kangas on aivan ihana ja pehmeä. Mail expressejä oon ommellu muutaman ja taas sain miettiä tuon kaula-aukon kanssa :)

   Poista