sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Maitobaari luukun takana

Masuasukin ruokahuollon helpottamiseksi halusin kokeilla tehdä pari imetyspaitaa. Masua kuvissa 34+7, muutama viikko pitäisi siis vielä jaksaa. Olen kyllä keksinyt kaikenlaista kätevää tuon masun ansiosta, mutta ehkä silti päivä päivältä toivon enemmän, että TULIS JO! Mutta siis tässä lopputulos, selostusta vähän tonnempana..Voihan ilme :DEn ole varmaan koskaan tuntenut näin pehmeää kangasta! Ihan mielettömän ihana päällä!!! Ja tuota vasten luulisi vauvankin olevan hyvä nojata pientä päätään. Mitäs muuta tästä... Tämä on se varsinainen versio, tuo myöhemmin tuleva oli koeversio. Kangasta oli n. 120cm ja se meni melko tarkasti kaikki. Ihan uskomaton tuuri kävi kuitenkin kohdistusten kanssa, sekä etu- että takakappaleessa keskellä menee tuo "aurinko/kukka. Lisäsin etukappaleeseen n 15cm pituutta takakappaleeseen verrattuna ja rypytin sen tuohon masun kohdalle. Ajatus on, että kun masuasukki on yksiöstään poistunut niin avaan saumat ja poistan tuon ylimääräisen pituuden etukappaleesta. Näin ei toivottavasti sitten enää tunnu niin äitiysvaatteelta.

Kangas: Soulbird (muistaakseni Ikasyrin) ostettu/vaihdettu fb kangashamstereissa. Harmaa resori hihansuissa on Viljamin puodista.
Kaavan pohjana: Ottobren Creative workshop 303, johon tehdyt muutokset alempana...Tästä koeversiosta tuli oikein hyvä, voi käyttää ehkä jopa kodin ulkopuolella. Kieltämättä aika väritön kangas, mutta saahan siihen väriä huivilla tai korulla. Täsä oli kokeiluversio kankaasta, josta en ole maksanut senttiäkään, joten siihen nähden oikein kiva :) Kankaan alkuperästä ei siis tietoa, mutta mukavan pehmeää päällä tämäkin.

Ja ne muutokset siihen Ottobren Creative workshopiin... Kyselin eräässä fb ompeluryhmässä vinkkejä, mutta tapani mukaan en jaksanut odottaa vastauksia vaan tein ensin ja luin sitten, miten olisi kannattanut tehdä :D Sieltä sain kuitenkin aivan ihania vinkkejä tulevaisuutta varten ja tämä paitamalli on kuin tehty minulle, joten siitä saa varmasti muokattua yhtä sun toista. Tässä kuitenkin lyhykäisyydessään muutokseen peruspaitaan. Jos joku kaipaa ja haluaa niin voin kyllä tehdä tutoriaalinkin niin ei tarvi ihan kaikkia asioita itsekseen miettiä...

- Etuosan yläosa: Kokoa isompi kuin tavallisesti, meijerien pitää mahtua paidan sisälle... Katkaisin kaavan n 20 cm kainalon alapuolelta ja ompelin siihen venytettynä kaitaleen.
- Etuosan alaosa: Piirsin kaavasta etuosan n kainaloon asti, saumuroin yläreunaan framilonin kiinni, en edes kääntänyt yläosaa. Framilonia en venyttänyt kovin voimakkaasti, mutta silti ihan reippaasti ja alaosan yläreuna pysyykin kivasti rintojen päälle ilman, että olisi kertaakaan löpsähtänyt. Etuosaan lisäsin n 15-20 cm lisää pituutta takakappaleeseen verrattuna ja rypytin sen masun kohdalla tuomaan asukkaalle vähän lisää tilaa. 
- Muuta: Lisäsin takakappaleeseenkin pituutta n 10 cm, että sain vähän pidemmän paidan.

Tykkään ja mikä tärkeintä uskon, että toimii myös käytännössä, kun nyt ensin pääsisi testaamaan :) Soulbirdissä jäin vielä miettimään, olisiko kivempi jos tuo kaitale rinnan alapuolella olisi samaa harmaata resoria kuin hihansuissa. Pitää jäädä miettimään :)

Toivottavasti tästä oli jotain apua imetyspaitaa miettivälle. Kysele ihmeessä jos jäit miettimään jotain!8 kommenttia:

 1. Hienoja paitoja :) Hyvä on pientä sitten syötellä <3 Vaaleassa paidassa sun masu näyttää paljon suuremmalta kun Soulbirdissa :D

  Nautihan raskauden viimeisistä viikoista, vauvan tunkemisesta masussa, hikasta jne. Niitä kaipaa jälkikäteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Taitaa masun suuruus riippua vähän siitä, mistä kulmasta kuvaa, mielelläni näkisin masun jo vähän alempana, mutta tuossa se vaan jököttää :D Masuhikka on kyllä aika hassu tunne :)

   Poista
 2. Oi,mahtavia ompeluksia ja myös masu <3 Tuo soulbird on kyllä pehmein kangas ever, ompelin siitä itse äidilleni tunikan. Tuo raidallinen ei ole lainkaan väritön,kun raidat tuovat siihen hauskuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milmajohanna <3 Itsekin yllötyin vähän siitä, että tuota raidallista ei ollut tylsä ommella. Pitäisi varmaan enemmän opetella tekemään itselle vaatteita myös yksivärisistä kankaista!

   Poista
 3. No heeei! Enpäs tajunnut aikaisemmin eksyä tänne! Kaikenlaisia ihanuuksia olet kyllä ommellut, täytyy tutustua tarkemmin ihan ajan kanssa:) Ja oikein paljon tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa :) Kiitos tsempityksestä, sitä tarvitaan!!!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jadezza! Toivottavasti osoittautuvat toimiviksi käytännössä myös :)

   Poista