maanantai 1. joulukuuta 2014

Ruskamekot

Ensimmäiset (ja tämä siis tarkoittaa että näitä on tulossa monta lisää) ruskamekot koossa 86/92 tytölle. Ensikosketus kaavaan siis ja leikoin kaksi ensimmäistä melko riskillä eli en mittaillut enkä tehnyt mitään muutoksia vaan tein vaan tasan kaavan mukaan. Tai noh, sen verran poikkesin, että kauluksessa on sauma ulkopuolen ja sisäpuolen välissä, koska molempia kankaita oli sen verran naftisti. Malli ei ollut kaikin osin mitenkään erityisen yhteistyökykyinen, mutta eiköhän idean saa :)


Maatuska-kangas Majapuulta tai Pehemiältä (en enää muista)
Kaava: Lasten Ruska-mekko 86/92 (tilattavissa Pikku Piltistä)
Kangasta oli 60 TAI 70cm ja siitä tuli mekko muuten, mutta kauluksen sisäpuolelle laitoin punaista yksiväristä joustofroteeta.
Jaloissa pyörii pikkuneidin lisäksi nämä karvaiset lapset :)


Kangas: Mummo-kangas (jc) (???) Verson puodista
Malli: Lapsen Ruska-mekko koossa 86/92

Tätä kangasta olin tilannut 75cm palan ja siitä riitti kauluksen sisäpuolellekin, mutta kauluksen yläkohtaan piti laittaa sauma. 

Summa summarum: hauska, toimiva kaava, jota on melko helppo muokata. Kangasta menee aika paljon ja jos haluaa niin helmaa voikin vähän kaventaa. Omaan silmääni kaula-aukko tulee aika alas, eli jos tämän tekee ilman kaulusta niin nostaisin kaula-aukkoa edestä vähän ylemmäs. Saman voisi kyllä tehdä kauluksenkin kanssa eli nostaa kaula-aukkoa hiukan ja samalla "madaltaa" kauluksen kaarta. Näitä tulee lisää, paljon :)


4 kommenttia: