tiistai 28. maaliskuuta 2017

Uusi lempikaava

Aina aika-ajoin sitä uusia kaavoja kokeillessaan törmää malliin, joka jää elämään ja josta haluaa tehdä enemmänkin täytettä vaatekaappiin. Tällä kertaa tykästyin Kotiliesi Käsityö -lehden numerossa 1/17 olleeseen ihan tavalliseen kotelomekkoon trikoolle, jujuna toisessa sivussa olevat laskokset.

Ostin ko lehden kirpparilta ajatuksella, että ehkä tuota voisi kokeilla. Ensimmäiseksi kokeiluun pääsi Käpysen Lohikäärmeet-trikoo. Olin suunnitellut siitä taskumekkoa, mutta olenpa iloinen, etten ehtinyt tehdä sitä!


Sitten uskalsinkin koskea kaapissa sitä oikeaa mallia odottaneeseen Nuppuprintcompanyn Sydäntalvi-trikooseen. Halusin tästä kankaasta jotain, jossa kankaan kaunis kuosi ei mene "rikki". Käänsin tähän nuo sivun laskokset toiseen suuntaan ja luultavasti vielä puran ja käännän ne kuitenkin samaan suuntaan kuin lohikäärmemekossa.Entä sinä? Mitkä ovat ne kaavat, joihin palaat kerta toisensa jälkeen? Itselläni eniten toteutuksia on tullut tehtyä Mekkotehtaan Vilmasta ja Suuri käsityölehden taskutunikasta. Siitä onkin jo seuraava ajatuksissa...

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä sattui olemaan itselleni tosi sopiva kaava.

   Poista
 3. En ole vielä löytänyt kivaa mekkokaavaa. Kaavasta on vaikea arvioida sopivuutta. Tuo on kyllä kuin Sinulle tehty.

  VastaaPoista
 4. On kyllä kauniit mekot, sopii sulle malliltaan tosi hienosti<3 Että ei mikään ihme että kaavasta tuli heti uusi lemppari:)
  Itse tykkään kokeilla erilaisia kaavoja, harvemmin kyllä tulee samalla kaavalla tehtyä usempaa vaatetta. Tässä juuri laskeskelin kevään/kesän ompelu saldoa, 9 eri kaavalla kesävaatetta itselle:)

  VastaaPoista