lauantai 3. lokakuuta 2015

Maailman kauneimmat liivit

Osallistuin viikonloppuna Make Bra -kurssille. Kurssin tuloksena saan nyt aamuisin pukea päälleni ehkä kauneimmat liivit mitä minulla on koskaan ollut. Paitsi kauniit niin myös istuvat, mukavan tuntuiset ja noh, kaikella lailla todella positiivisesti yllätti nämä liivit <3 Hurahdin siis minäkin liiviompeluun vaikka on aivan täysin erilaista kuin miten tavallisesti ompelen. En muista olenko koskaan ommellut näin tarkkaan. Montaa milliä ei mikään heitä ja muutenkin KERRANKIN ajattelin ensin ja sitten tein. Opettaja oli aivan mahtava. Jaksoi selittää ja näyttää muttei tehnyt mitään valmiiksi vaan itse piti kokeilla ja tehdä, eihän sitä muuten opi! Tarkkuutta tämä laji kyllä vaatii ja tällaisella huithapeli-sinnepäin -tyypillä on nyt niskat aika jumissa :D

Pidemmittä puheitta tässä todistusaineistoa. En viitsi itseäni kuvata alusvaatteilla, mutta nämä kyllä istuu mulle kuin valettu - like a glove - som hand i handske <3Kangas ostettu Selialta

Pari vinkkiä kurssille menijälle:

- tee rauhassa (mielummin yhdet ajatuksen kanssa ja kunnolla kuin kolmet sinne päin)
- opettajalla saattaa olla ihan mahdoton kiire ja monta asiakasta jonossa. Kannattaa varata vaikka joku pieni tilkkutyö tai jotain jos tuntuu että turhaudut odotellessa.
- ohjeet on hyvät, niidenkin avulla uskaltaa edetä
- pieni kahvipaussi tekee hyvää ;) 

Kiitos Sari <314 kommenttia:

 1. Kauniit on! Mulla on jo vuosi vissiin kurssista! Kyllä todella oli käymisen arvoinen. Itse tehty, oman maun mukainen ja tosiaan istuva rintaliivi on luksusta. Ja aina vaan uusia syntyy yhteensopivine pöksyineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henkkumaaria! Oletan, että noiden teko vähän nopeutuu mitä useammat tekee? Huomasin samalla, että on varmaan aika pakko ostaa kunnon leikkuri ja alusta... Miksi nälkä aina kasvaa syödessä :D

   Poista
 2. Oi miten ihanat liivit <3 Tekisi mieleni alusvaatehöperönä mennä tuollaiselle kurssille, mutta 160 euroa on kuitenkin jokseenkin suolainen hinta, varsinkin opiskelijalle, joka löytää kaupasta liivejä kahdellakympillä. Eiväthän ne toisaalta sama asia ole... Täytyy varmaankin jossain vaiheessa tarttua johonkin netissä olevaan rintsikoiden ompeluohjeeseen, ja kokeilla tätä puuhaa itsenäisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kieltämättä ihan samaa mieltä siitä, että 160e on suolainen hinta! Tuolla hinnalla saa kuitenkin tavallaan kolmet liivit! Eli yhdet saa tehtyä, toisiin jää matskut ja itse ajattelin myös ne kokeiluliivit purkaa ja käyttää vaahdot, toki muutaman hakasen ja kaarituet joutuu ostamaan. Itselläni on sellaisen kokoinen etumus etten todellakaan löydä itselleni tukevia, mukavia ja silmää miellyttäviä liivejä paljonkaan alle satasella. Joskus hyvässä lykyssä 50e voi riittää, joten itselleni tämä oli rahallisestikin ihan kannattava sijoitus. Nyt tiedän myös mihin käytän vanhoista pieneksi tai suureksi jääneistä liiveistä kaikenlaisia pieniä juttuja :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Vähän eri tavalla varmaan jatkossa katsoo kankaiden kuoseja... Tämäkin kuosi on aivan ihana pienten ihmisten vaatteisiin mutta esim itselleni aivan liian pientä piperrystä. Liiveihin kuitenkin ihan buenot!

   Poista
 4. Tosi kauniit! Tuo kurssi houkuttaisi meikäläistäkin. Ehkä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Voi olla et itsekin joudun ainakin tarkistuttamaan koon vielä ja miettimään liivin mallia sitten kun lopetan imettämisen kokonaan. Mut tähän kohti aivan ihanat :)

   Poista
 5. Wau, todella kauniit ja niin viimesen päälle siistin näköiset:) Tuossa olisi kyllä ratkaisu liiviongelmaan, kun kaupoista ei tahdo löytyä oikeaa kokoa, ja jos löytyy niin et varmasti voi valita kuosia..Pidetään mielessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nämä tein kyllä aika kieli keskellä suuta :) Ja vaikka hinta aluksi hirvittää niin jatkossa ei liivien hinnaksi jää paljon 20e enempää. Siihen hintaan ei mulla ole mitään mahdollisuutta löytää istuvia liivejä!

   Poista
 6. Upeat! Tuo kurssi olisi kyllä niin paikallaan :) Itsellä selkä tulee tosi herkästi kipeeksi huonoista liiveistä, varmasti olo paranis kun olis oikeasti istuvat liivit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Voi toki puhua vaan omasta kokemuksestani, mutta mun kokemus oli kyllä positiivinen :)

   Poista
 7. Olen itse tuore kurssilainen ja ihan fiiliksissä vieläkin. Ihailen aikaansaannoksiani koko ajan :). Mahtavaa!
  Yllätin itseni samalla tavalla kuin sinäkin ja vain yhdet tuli tehtyä, mutta kunnolla. Nuo liivisi ovat todella kauniit <3

  VastaaPoista