torstai 28. lokakuuta 2010

February lady lokakuussa


Ajattelin aloittaa ajoissa, jotta varmasti saisin valmiiksi viimeistää helmikuuksi jo kauan kuolaamani February lady sweaterin. Tätä mallia olen kauan ihastellut ja halusin tehdä siitä vähän pidemmän, jotta peppua ei paleltaisi (lue: sen saisi piiloon). Hihoista haluisn tehdä lyhyet kun töissä pakkaa muuten tulemaan turhan kuuma. Samalla aluspaidan väriä muuttamalla saa vähän muutettua ilmettä enemmän. Kiitän kovasto ohjetta, selkeä ja muutaman kierroksen jälkeen helposti ulkoa opeteltava. SSK:n jouduin opettelemaan ihan uutena asiana, mutta hyvin sekin parin haparoinnin jälkeen sujui.

Langan olette nähneet jossain parin vuoden??? takaisessa postauksessa. Halusin tehdä siitä jotain ihanaa ja mielestäni kerrankin onnistuin. Vähän tuo ehkä on väljä, mutta ei liian kuitenkaan. Hihoista kavensin pois ne kainaloon lisätyt 9 silmukkaa, mutta muuten en muutoksia malliin tehnyt. Huomasin jossain vaiheessa, että siitä on myös suomenkielinen selostus täällä. Olisinpa huomannut vähän aikaisemmin :) Lankaa jäi vielä muistaakseni n 200g, joten jossain vaiheessa tämä varmaan saa ranteen lämmittimet tai pipon tai molemmat, ehkä :)

Kuvat on otettu pimeällä kotona eivätkä anna takille oikein oikeutta, mutta idean näkee kuitenkin, ehkä :)

Malli: February lady sweater
Lanka: Debbie bliss Donegal Aran Tweed ???g (pitäis varmaan ostaa vaaka...)
Puikot: 5mm bambupyöröt ja hihoihin 4,5mm bambuiset sukkapuikot


Ei tuo mallineule tuossa oikein hyvin näy, mutta ehkä pikkuisen kuitenkin...

Tänään kudontakurssilla eräs rouva opetti kaksinkertaisten lapasten tekemistä samaan aikaan yksillä puikoilla. En ole koskaan kokeillut, mutta niin kivan paksut ja mukavat lapset oli, että on ihan pakko kokeilla itsekin. Onko joku joskus kokeillut? Ainakin alkuun oli aika hidasta, mutta ehkä se nopeutuu kun oppii pitämään lankoja järkevällä tavalla. Sitä odotellessa pitää tyytyä hitaaseen etenemiseen lapasprojektissa, mutta siitä lisää myöhemmin. Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Kaunis Lady! Värikin näyttää herkulliselta.

  VastaaPoista
 2. Onpa herkullinen neule. Upeaa tuo neulepinta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis February, hyvä idea tehdä siitä pitempi! Lanka on kyllä namia... Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kaksinkertaiset lapaset yksillä puikoilla-tekniikka, missähän sitä oppis :D Ja tyylikäs matto alemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
 4. Sievä neule, ja väri on kauniin punainen! Hyvä toteutus tämä sinun versiosi lyhythihaisena ja pitempihelmaisena.

  VastaaPoista
 5. Ihana väri ja hieno takki muutenkin :D Tuo lanka näyttää kauniilta. Tosiaan hyvä idea tehdä pidempi tuosta ja hienolta näyttää nuo hihatkin. Onnistunut takki kertakaikkiaan. Kaksinkertaiset lapaset ois kyllä ihanan lämpimät, mutta miten ihmeessä ne neulotaan samaan aikaan?

  VastaaPoista
 6. Hieno villatakki, toi on mullaki ollu jo kauan listalla. Oon kans nähny tuota kaksinkertaista neulomista (tvåändstickning ruotsiksi), ja mulla on kirjakin, missä sitä opetetaan (Anita Gunnarsin Tee itse kauniit neuleet). Ite en oo vielä kokeillu.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis takki ja väri! "Tän haluaisin vielä itselleni"- listalla on tämä malli keikkunut.
  Kaksinkertaisesti neulominen ois kiva opetella myös. Kiva nähdä miltä sinun valmiita lapaset näyttävät.

  VastaaPoista
 8. Hieno! Tää on just niitä malleja joita "jokaisen neulojan tulisi tehdä" =) Itselläni on vielä tekemättä.. Kiva aina nähdä kun joku osaa ja tajuaa tehdä noita mieleisiään muutoksia ohjeisiin. Kaunis värikin langassa.

  VastaaPoista
 9. Kaunis february lady! Kiva vaikka on pitempi malli. Mukavan värinen. Enpä oo ite tätä vieläkään teheny, vaikka kauan oon suunnitellu. Yhä suunnittelu asteella...

  VastaaPoista